De Radio Paloma is elke vrijdagmiddag te beluisteren bij De Veluwse Piraten…

Wat is je naam?
Gertjan
Wat is je DJ naam?
Radio paloma
Woonplaats?
Ermelo
Wie ben je als persoon?
Ben woonachtig in Ermelo en ben verwend muziekliefhebber. Echter wel dat hits uit de oude doos wel te verstaan. Naast de radio uitzendingen maken heb ik een keyboard waar ik vele uurtjes weet door te brengen. Zo probeer ik vaak wat nummer na te spelen alleen dan even een “gertjans draaitje” aan te geven. Vrienden verbazen zich met enkele regelmaat wanneer ik weer eens met een imitatie stem een nummer weet te vertolken. Naast het imiteren en naspelen maak ik ook regelmatig zelf eens een nummer. Dit is echter nooit officieel uitgebracht.
Hoe ben je begonnen met deze hobby?
Het maken van radioprogramma’s zit van jongs af aan al in mijn bloed. Als 9 jarig jongetje luisterde ik al naar de piraat als ik bij mijn opa en oma logeerde. In die tijd speelde ik ook graag radiootje. Met behulp van een cassette recorder en een draagbare cd-speler draaide ik de uren aan elkaar. Later kwam daar ook een mengtafel bij kijken. Toen ik een jaar of 12 was kreeg ik mijn eerste zelfbouw Fm zender. Voor mij een hele happening want toen kon ik echt op de radio uitzenden. Dit deed ik dan ook met veel plezier. Het vermogen van de zender werd steeds hoger en de apparatuur steeds beter. Al met al heb ik zo’n 5 jaar op de FM mogen uitzenden. Dit stopte toen ik op een gegeven moment op mezelf ging wonen. Vervolgens heb ik een jaarlang voor een lokale zender in de buurt een programma mogen maken op de zondagmiddag. In die programma’s draaide ik veelal jaren 80/ 90 muziek. Ook leuk, maar toch niet echt mijn ding. Tot op heden draai ik zelf mijn plaatjes bij dit muziekstation. Dit met veel plezier. Stuur gerust een berichtje als ik live op zender ben.
Hoe ben je bij de veluwse piraten terecht gekomen?
Ik luisterde vaak dit radiostation. In de tijd dat ik luisterde leerde ik Roy “Miamigo” kennen. Wat begon met een simpel praatje via de app resulteerde in een goede vriendschap. Het gebeurde dan ook regelmatig dat ik op de maandagavond samen met hem te horen was. Inmiddels heb ik mijn eigen studio en kan ik vanuit voor een ieder plaatjes draaien.
Wie is je favoriete artiest en/of wat is je favorieten nummer?
Gertjan – Lieve Melanie (eigen opname)
Wat kan de luisteraar in jouw programma verwachten?
De ouderwetse piraten muziek afgewisseld met jaren 80/90 en van nu.